Nöt & äpplekaka
Du behöver:
50 g hasselnötter (ca 1 dl)
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal hasselnötterna i en mixer.
Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp.
Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i bunken med äggsmeten, häll sist i hasselnötterna.
Häll smeten i en smord form med ströbröd (använd gärna en sockerkaksform), grädda kakan i ca 40 minuter.
ingredienserna som behövs
jag använde mig av en väldigt gammal kvarn, men den funkade suveränt!
ägg och socker
dags för elvispen att göra sitt, den är så röd och fin!
det smälta smöret med mjölken, nu är det bara o vänta på att det ska koka upp
Under tiden skalada och delade jag äpplena i skivor
sen var det dags att smörja formen
när smöret och mjölken är i äggblandningen är det dags för mjölblandningen och sist
men inte minst, hasselnötterna. Sen är det dags för smeten att åka i formen, sen
läggs äpplena på toppen och trycks ner lite
efter ca 40 i ugnen är den färdig!
sen var den dags att servera, jag valde att äta lite glass vid sidan av, inte alls behövligt
eftersom den är god som den är!
fyyfaaan vad gött det ser ut frida :D!!!
jävligt nice bilder oxååå
pusss <3
VA BRA!
tack, du har ju hjälpt mig!
hoppas du har det kanon, o skänker mig en tanke!