Kall skaldjurspaj
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
1 kg räkor med skal
1 st (200 g) krabba på burk
2 st (60 g) röd storkornskaviar (stenbitsrom)
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
1 krm italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar (malen)
½ dl majonäs
2 dl lätt créme fraiche
Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Storkornskaviar (stenbitsrom)
Blanda mjölet, smöret och vattnet i en matberedare eller för hand, till en smidig smet.
Låt den liggen en liten stund i kylskåpet.
Tryck ut degen i en form o nagga den (använd en gaffel o picka i degen) Lägg folie runt kanterna och
sätt in den i ugnen på 200 grader, i ca 10 min. Ta sedan ut den och ta av folien och låt gräddas yttligare i 15 min
på samma temperatur. Låt pajskalet kallna innan du tar det ut formen.
Skala räkorna. Häll av spadet av krabban, ta bort eventuella broskbitar.
Blanda ingredienserna till en fyllning strax inann den ska läggas i det kalla pajskalet.
Garnera med citron, dill, räkor & stenbitsrom.

ingredienserna som behövs

pajdegen är blandad

tryck ut pajdegen i formen o lägg en folie remsa runt kanterna, nagga med gaffel!
in i ugnen i 10 min

finhackad gräslök

finhackad dill

blanda ingredienserna till en god röra

blanda, blanda

pajskalet är färdig gräddat, 10+15 min

röran i pajskalet, det börjar likna något

garnering + stenbitsrom

dags att sätta sig o njuta!
så underbart god paj, min favorit!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
1 kg räkor med skal
1 st (200 g) krabba på burk
2 st (60 g) röd storkornskaviar (stenbitsrom)
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
1 krm italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar (malen)
½ dl majonäs
2 dl lätt créme fraiche
Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Storkornskaviar (stenbitsrom)
Blanda mjölet, smöret och vattnet i en matberedare eller för hand, till en smidig smet.
Låt den liggen en liten stund i kylskåpet.
Tryck ut degen i en form o nagga den (använd en gaffel o picka i degen) Lägg folie runt kanterna och
sätt in den i ugnen på 200 grader, i ca 10 min. Ta sedan ut den och ta av folien och låt gräddas yttligare i 15 min
på samma temperatur. Låt pajskalet kallna innan du tar det ut formen.
Skala räkorna. Häll av spadet av krabban, ta bort eventuella broskbitar.
Blanda ingredienserna till en fyllning strax inann den ska läggas i det kalla pajskalet.
Garnera med citron, dill, räkor & stenbitsrom.

ingredienserna som behövs

pajdegen är blandad

tryck ut pajdegen i formen o lägg en folie remsa runt kanterna, nagga med gaffel!
in i ugnen i 10 min

finhackad gräslök

finhackad dill

blanda ingredienserna till en god röra

blanda, blanda

pajskalet är färdig gräddat, 10+15 min

röran i pajskalet, det börjar likna något

garnering + stenbitsrom

dags att sätta sig o njuta!
så underbart god paj, min favorit!

Kommentarer
Postat av: Lina.A
Så sjukt jäkla god är den pajen!!!!! :O :D
Postat av: Deadan
Åh fy fan så gott det där ser ut frida :P
Trackback