Kall skaldjurspaj

Du behöver:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 kg räkor med skal
1 st (200 g) krabba på burk
2 st (60 g) röd storkornskaviar (stenbitsrom)
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
1 krm italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar (malen)
½ dl majonäs
2 dl lätt créme fraiche

Garnering: 

Citron
Dill
Räkor
Storkornskaviar (stenbitsrom)


Blanda mjölet, smöret och vattnet i en matberedare eller för hand, till en smidig smet. 
Låt den liggen en liten stund i kylskåpet.
Tryck ut degen i en form o nagga den (använd en gaffel o picka i degen) Lägg folie runt kanterna och
sätt in den i ugnen på 200 grader, i ca 10 min. Ta sedan ut den och ta av folien och låt gräddas yttligare i 15 min
på samma temperatur. Låt pajskalet kallna innan du tar det ut formen. 
Skala räkorna. Häll av spadet av krabban, ta bort eventuella broskbitar. 
Blanda ingredienserna till en fyllning strax inann den ska läggas i det kalla pajskalet. 
Garnera med citron, dill, räkor & stenbitsrom. 



ingredienserna som behövs


pajdegen är blandad


tryck ut pajdegen i formen o lägg en folie remsa runt kanterna, nagga med gaffel!
in i ugnen i 10 min


finhackad gräslök


finhackad dill


blanda ingredienserna till en god röra


blanda, blanda


pajskalet är färdig gräddat, 10+15 min


röran i pajskalet, det börjar likna något


garnering + stenbitsrom


dags att sätta sig o njuta! 
så underbart god paj, min favorit!






Kommentarer
Postat av: Lina.A

Så sjukt jäkla god är den pajen!!!!! :O :D

2010-11-02 @ 17:52:16
Postat av: Deadan

Åh fy fan så gott det där ser ut frida :P

2010-12-12 @ 18:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0