Pannkakor

Ca: 10 pannkakor, beroende på hur tunna/tjocka de är

Du behöver:

2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör (30-50g) margarin eller smör

Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa det till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Antingen kan du välja att smälta smöret och hälla ner det i smeten, eller så använder du det som vanligt när du steker.
Smält smöret i en stekpanna, häll sedan i ett tunt lager med pannkakssmet, så att det precis täcker ytan på stekpannan. När ytan på pannkakan har blivit stel och matt är det dags att vända. Vänta en stund tills du har fått en fin yta på den andra sidan. Sen är den klar och redo för att ätas!
Ska du steka många pannakakor som inte ska ätas förän alla är klara, är ett tips att lägga de i en rostfri form och in i ugnen på 100 grader.


ingredienserna som behövs


om du är rädd för att det ska komma skal från äggen, kan du istället
för att knäcka ägget direkt i smeten, knäcka det i en mugg eller skål
bredvid, för att lättare kunna ta bort skalet

att det blir klumpar i smeten är inget ovanligt, använd en sil för att
sila smeten innan du börjar steka pannkakorna


smält smöret (om du har valt att använda smöret i pannan istället för
i smeten) häll sedan i smeten, så att du får en jämn yta


grädda pannkakorna till en gyllene brun färg


jag väljer att servera vaniljglass, hallon & blåbär till mina pannkakor


smaklig måltid!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0